WF Nieuws
Photo by sergio souza on Unsplash

Sloopauto verkopen in West-Friesland

Ben je in het bezit van een oude auto die niet meer door de APK komt? Ben je betrokken geraakt bij een ongeval en is je auto total loss? Is de motor van je twintig jaar oude auto kapot gegaan? Raak je je auto met flink wat mankementen aan de straat stenen niet meer kwijt? In al deze gevallen bezit je een sloopauto, die je waarschijnlijk niet meer gaat verkopen. Gelukkig is er nog een uitweg, namelijk de autosloperij!

Wat is dat, een autosloperij?

Een autosloperij is het eindstation voor auto’s. Als een auto aan het einde van zijn Latijn is, kun je hem niet simpelweg bij het grofvuil zetten. Je dient een auto in te leveren bij een zogenaamde autosloperij. Een autosloperij demonteert auto’s en haalt waardevolle onderdelen uit de oude auto. Deze waardevolle onderdelen worden vervolgens opnieuw aangeboden op de tweedehands markt. Andere overtollige materialen worden zoveel als mogelijk gerecycled, zodat ze kunnen worden hergebruikt in andere producten.

Levert een oude nog iets op?

Jazeker! In de meeste gevallen ontvang je een vergoeding voor een sloopauto. Hoewel de vergoeding meestal geen vetpot is, kun je toch al snel enkele tientjes tot een paar honderd euro voor je auto verwachten. De hoogte vergoeding hangt af van het soort auto, de leeftijd, de staat waarin deze verkeert en een aantal andere factoren. In de regel geldt, hoe nieuwer en duurder de auto, hoe hoger de vergoeding zal zijn!

Kan een auto worden opgehaald?

Als je auto kapot is, is het wel zo fijn als de auto kan worden opgehaald. Hetzelfde geldt als de APK is verlopen, want je mag dan de openbare weg niet meer op. Gelukkig beschikken de meeste autosloperijen over een eigen ophaaldienst. Ze kunnen jouw auto ter plekke ophalen. Dat scheelt je een hoop gedoe!

Hoe vind ik een autosloperij in de buurt?

In de region West-Friesland is een groot aantal autodemontagebedrijven actief. Wil je op zoek naar een autosloperij in jouw buurt? Zoek dan naar een autosloperij op Autosloperij.nl.


Reageer op dit onderwerp