Twee Hoornse horeca-ondernemers krijgen hoge boete voor niet naleven coronaregels

HOORN – Twee Hoornse horecazaken hebben een boete van de gemeente Hoorn gekregen omdat zij de 1.5 meter maatregel niet hanteerden, naast deze twee bedrijven kregen 8 andere horecazaken een waarschuwing.

Afgelopen zaterdag was het wederom erg druk in de binnenstad van Hoorn en zochten veel mensen een terrasje op om te genieten van een drankje en/of hapje. Twee horeca-exploitanten hielden zich daarbij niet aan de regels volgens de Boa’s en werden op de bon geslingerd , tot grote verontwaardiging van de exploitanten, tegen het NHD, zeggen ze dat de regels gewoon niet werkbaar zijn en dat de volledige verantwoording op de schouders van de exploitant ligt.

Tijdens de kermisdagen gelden de normale openingstijden van de horeca. Op Terrassen-Maandag 17 augustus is de horeca geopend van 09.00 tot 00.00 uur. De horeca kan zoveel bezoekers toestaan als dat er stoelen zijn volgens de 1,5 meter norm. De horecagelegenheden kunnen met tijdsblokken werken, zodat zij meer bezoekers op een dag kunnen ontvangen. Op het terras geldt dat je alleen mag zitten. Buiten het terras is alcohol serveren en drinken verboden. Bij overtreding volgt een boete voor zowel de horecaondernemer als de bezoeker.

Bij drukte krijgen pleinen entreehekken

De Roode Steen, Dubbele Buurt en het Kerkplein worden bij toenemende drukte voorzien van entreehekken met beveiligers. Ook kan zo een plein worden afgesloten als het te druk wordt. De burgemeester kan besluiten de horeca eerder te sluiten als de situatie daarom vraagt. Na het eerste weekend wordt gekeken of de voorzorgsmaatregelen voldoende zijn. Op Terras-Maandag 17 augustus geldt een verbod voor autoverkeer in de binnenstad.

Advies: reserveer van tevoren

Rene Stam, voorzitter van de afdeling Hoorn van Koninklijke Horeca Nederland weet hoe belangrijk het is dat ondernemers kunnen profiteren van extra bezoekers: ‘Het is een moeilijke tijd voor de horeca. Wij doen ons uiterste best om de richtlijnen te volgen en verwachten dat ook van onze bezoekers. Daar helpen zij ons enorm mee. Ook is ons advies om een tafeltje te reserveren om teleurstelling te voorkomen.’

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.