De hagelnieuwe piste in Wervershoof behoord nu tot de snelsten van Nederland (Foto: SJaak Schipper)

Skeelertop strijkt neer in Wervershoof

WERVERSHOOF – Ook het skeeleren gaat weer zo langzamerhand van start en dan kan natuurlijk de topbaan in Wervershoof niet gepasseerd worden. Op vrijdag 7 augustus zullen daar de Junioren A en de senioren hun beste wieltjes monteren en strijden om de zeges.

Het programma bestaat uit de 1000 meter sprint en de 10 kilometer afvalkoers. De start is om 19:00 uur. Vanwege de coronacrisis zijn er wel strenge voorwaarden verbonden aan deze wedstrijd. Zo mag er maar 1 begeleider per deelnemer aanwezig zijn, en deze begeleider moet zijn aanmelden via skaten@knsb.nl. Ben je niet aangemeld dan wordt je ook niet toegelaten op het terrein.

Er geldt een maximaal aantal deelnemers van 125, melden zich er meer aan dan zal er een reservelijst worden opgesteld. Sporters die willen deelnemen kunnen zich hier inschrijven.

Coronacheck

Indien je last hebt van één van onderstaande symptomen mag je niet deelnemen aan de wedstrijd en dien je je af te melden via de gebruikelijke wijze:

  • verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niesen en/of keelpijn
  • hoesten
  • temperatuur vanaf 38 graden of koorts
  • verlies van smaak en/of reuk
  • Note: Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heeft, dan moet iedereen thuisblijven totdat iedereen 24u vrij van symptomen is. Bij één van bovenstaande klachten neem contact op met de huisarts of huisartsenpost.

Daguitslag en Eindklassement

Er worden dagprijzen per wedstrijddag/avond ter beschikking gesteld volgens onderstaand schema.

  • De prijzen gelden per categorie Dames en Heren en per afstand.
  • Er geldt tevens een prijzenverdeling voor het eindklassement. Hierbij vallen de 200m/300m/onelap/500m+D /1000m onder de sprint afstanden en de punten(afval)koers en de afvalkoers onder de lange-afstand. De 100m wordt buiten het eindklassement gehouden.
  • Het prijzengeld van het eindklassement wordt één maal per jaar aan het einde van het seizoen uitbetaald.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.