Wat eten wij vandaag: Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Aardappel-bloemkoolsalade met kip

Wat eten wij vandaag: Aardappel-bloemkoolsalade met kip Wat eten wij vandaag: Aardappel-bloemkoolsalade met kip
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 450 g aardappelschijfjes, koelvers, voorgekookt
  • 1 bloemkool
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 2 vleestomaten, gepeld, in partjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 250 g gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes
  • 1 citroen
  • 2 eetl. munt of, voor de dressing
  • 2 eetl. koriander, voor de dressing
  • 250 ml magere yoghurt, voor de dressing
  • 2 eetl. arachideolie of, voor de dressing
  • 2 eetl. zonnebloemolie, voor de dressing
  • 0,5 theel. komijnpoeder (djinten), voor de dressing
  • 1 theel. kerriepoeder, voor de dressing

Instructies

  1. Kook de aardappels 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze met zout 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes.
  5. Schik de salade op de reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er uitjesloof over en leg er partjes citroen bij.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.