WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Vandaag eten wij: Vegan mac and cheese

Vegan mac and cheese

Vandaag eten wij: Vegan mac and cheese Vandaag eten wij: Vegan mac and cheese Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 450 g grote macaroni
  • 100 g pompoen, in stukjes
  • 150 g Lima bonen, uitgelekt
  • 125 ml groentebouillon
  • 20 g edelgistvlokken
  • 4 el citroensap
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 110 g Flower Farm boter
  • 140 g geraspte parmezaanse kaas (vegan)
  • 700 ml havermelk
  • 20 g kikkererwtenmeel of normale meel
  • 40 g gekruide panko of kruid het zelf
  • peper en zout
  • olijfolie
  • chilivlokken als topping

Instructies

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af, roer er wat olijfolie doorheen en zet de pasta opzij.
  2. Kook tegelijkertijd de pompoenstukjes tot ze zacht zijn (ca. 15 min. Afhankelijk van grootte). Giet ook af en zet de pompoenstukjes opzij.
  3. Zet de oven op 175 graden (heteluchtoven).
  4. Vervolgens doe je de uitgelekte Lima bonen, de groentebouillon, de edelgistvlokken, het citroensap, de kruidenpoeders, 240 ml van de havermelk, 55 g van de vegan boter, 40 g van de vegan parmezaan, de gekookte pompoenstukjes en een goede snuf zout en peper in een MagiMix of grote blender. Blend deze ingrediënten tot een gladde saus en zet de saus opzij.
  5. In een pan op middelhoog vuur smelt je de rest van de vegan boter en vervolgens roer je daar het kikkererwtenmeel doorheen. Vervolgens, al roerend, voeg je beetje bij beetje de rest van de havermelk toe. Roer voor een aantal minuten tot je een dikke consistentie krijgt.
  6. Voeg aan de dikke consistentie in de pan een goede snuf peper en zout toe, en voeg vervolgens 60 g vegan parmezaan toe (bewaar 40 g voor later) en voeg vervolgens ook de saus & alle pasta toe. Roer goed door elkaar.
  7. Schep het mengsel in een medium ovenschaal en strooi de laatste 40 g parmezaan en de gekruide panko over het mengsel heen. Bak de ‘Mac and Cheese’ in de oven voor zo’n 25 tot 30 minuten tot de panko goudbruin is.

Note!

Tips: - Strooi over de pasta wat chili vlokken voor extra spice. - Ultiem ‘comfort food’! Combineer dit recept met een frisse groene salade met geroosterde groene asperges. Heerlijk!








Reageer op dit onderwerp