WF Nieuws

Hoorn versoepeld dienstverlening 1.Hoorn

HOORN – Vanaf 1 juli zal 1.Hoorn de dienstverlening voor zorg en ondersteuning versoepelen. Inwoners kunnen weer gebruik maken van de fysieke (inloop)spreekuren met deskundige medewerkers. Voorlopig vinden alle afspraken plaats in het stadhuis tot in ieder geval eind september. Hier gelden de RIVM-richtlijnen. Voorlopig is 1.Hoorn nog niet aanwezig in de wijkcentra. Medewerkers werken, als zij geen afspraken hebben, zoveel mogelijk op afstand.

Wethouder Marjon van der Ven: ‘Vooral bij moeilijkere zorg- en ondersteuningsvragen is maatwerk en goed schakelen met onze partners heel belangrijk. Daarom gaat de deur van 1.Hoorn weer iets verder open. Dat is goed nieuws voor onze inwoners die veel baat hebben bij vertrouwde gezichten en een goed gesprek om hun situatie te kunnen delen. Zo kan 1.Hoorn beter inschatten hoe de situatie is en welke hulp nodig is.’

Leontien Josée, manager van 1.Hoorn: ‘Wij zijn heel blij dat we de inwoners die ons nodig hebben weer te mogen ontvangen. Zeker nu de gevolgen van de coronacrisis steeds duidelijker worden. Inwoners die eenzaam zijn, weinig hulp van familie krijgen, financiële problemen hebben of niet meer door één deur kunnen met hun partner kunnen bij ons terecht. Wij zijn er ook nog steeds voor ondersteuningsvragen die niets met corona te maken hebben. Samen zoeken we naar een oplossing of helpen u op weg.’

Spreekuren in het stadhuis

Vanaf 1 juli en tot in ieder geval eind september vinden alle (inloop)spreekuren plaatst in het stadhuis aan de Roode Steen 1. De inloopspreekuren zijn iedere maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur en iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. In het stadhuis gelden de richtlijnen van het RIVM. Bij milde klachten kan de afspraak niet doorgaan en moeten inwoners thuis blijven. Wel kijken de medewerkers dan hoe hulp op afstand geboden kan worden. 1.Hoorn is en blijft daarnaast voor iedereen telefonisch en online bereikbaar via 0229 25 22 00 en via www.1punthoorn.nl.

Jeugd- en gezinswerk op school

De jeugd- en gezinswerkers zijn weer twee dagdelen in de week op de middelbare scholen aanwezig. Met de basisscholen zijn aparte afspraken gemaakt over bereikbaarheid en aanwezigheid.

Zo werkt 1.Hoorn

De teams van 1.Hoorn bestaan uit professionals op het gebied van zorg en ondersteuning. Omdat zij onder regie van de gemeente samenwerken als 1.Hoorn, kunt u met al uw zorgvragen terecht op één punt. Ook werken zij samen met huisartsen, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties om u op weg te helpen naar de juiste zorg en ondersteuning.

Nieuwsbrief

Inwoners kunnen zich abonneren op de nieuwsbrief van 1.Hoorn om op de hoogte te blijven van de dienstverlening en thema-informatie.
Reageer op dit onderwerp