Vandaag eten wij: Roergebakken spinazie met gele rijst en abrikozen

Roergebakken spinazie met gele rijst en abrikozen

Vandaag eten wij: Roergebakken spinazie met gele rijst en abrikozen Vandaag eten wij: Roergebakken spinazie met gele rijst en abrikozen
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredi├źnten

  • 3 rode uien
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 300 g gele rijst
  • 3 el olijfolie
  • 900 g spinazie, gewassen
  • 170 g ongezouten cashewnoten
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 blik kikkererwt
  • koriander

Instructies

  1. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  2. Snijd de abrikozen in stukjes.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet af.
  5. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui, abrikozen en cashewnoten 3 minuten.
  6. Voeg de kerrie en kaneel toe, bak kort mee.
  7. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle blaadjes zijn geslonken.
  8. Schep de warme rijst en de uitgelekte kikkererwten door de spinazie en warm goed door.
  9. Breng op smaak met wat peper en zout.
  10. Verdeel de roergebakken spinazie over 4 borden.
  11. Bestrooi eventueel met nog wat kaneel en fijngesneden verse koriander of munt.

Opmerkingen

Tip: Geen fan van koriander? Gebruik dan munt.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.