Schuldeisers vragen faillissement HEMA aan

WEST-FRIESLAND – Het blijft maar rommelen bij HEMA en het moederbedrijf van HEMA. Kwamen er vorige week positieve geluiden dat de helft van de schuld door de schuldeisers was kwijtgescholden in ruil voor de aandelen, nu blijkt dat 54 miljoen euro die vorige week had moeten worden betaald aan een andere groep schuldeisers niet te zijn voldaan.  Deze schuldeisers hebben dus nu het faillissement aangevraagd.

Naast het faillissement heeft de groep schuldeisers ook beslag laten leggen op de aandelen van alle 3 de HEMA-bv’s. Volgens HEMA heeft de faillissementsaanvraag geen gevolgen voor HEMA, de winkels blijven gewoon open en zal ook geen gevolgen hebben voor de toekomst van HEMA.

HEMA is sinds vorige week niet meer in handen van Marcel Boekhoorn zijn investeringsmaatschappij maar van een zichzelf Ad Hoc Group noemende obligatiebeleggers waaronder o.a. Credit Suisse, maar de rol van Boekhoorn is nog lang niet uitgespeeld bij HEMA, via een constructie heeft Boekhoorn een valstrik achtergelaten voor de nieuwe eigenaren door een nieuwe vennootschap boven HEMA te hangen waardoor de nieuwe eigenaren mogelijk vennootschapsbelasting moeten betalen over de schulden, een bedrag van een kleine 113 miljoen euro.

De rechter beslist binnenkort of de faillissementsaanvraag wordt omgezet in een faillissement.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.