WF Nieuws

TG Drommedaris presenteert de wereldpremière van ‘Sessies – lessen in liefde’

ENKHUIZEN – Een nieuw stuk van schrijvers Koos Terpstra en Nhung Dam in regie van Irma Sijs. Terwijl het coronavirus de wereld in zijn greep hield, werkten regisseur Irma Sijs en haar vier acteurs online via Skype aan ‘Sessies’.

Of er een première, live in het theater of online, zou komen, was lange tijd onduidelijk. Maar met de versoepeling van de maatregelen gloorde er weer licht aan de theaterhorizon en konden regisseur en acteurs ook weer fysiek op afstand met elkaar aan het werk.

In ‘Sessies’ maakt het publiek kennis met psychiater Marcel de Vries, zijn vrouw – huwelijkstherapeute – Madeleine en hun cliënten Bas en Charlotte. Zij geven een blik in hun leven en laten zich van hun kwetsbare kant zien. Hoe pijnlijk die ook kan zijn, maar niets menselijks is hun vreemd en dat levert levensechte en voor iedereen herkenbare situaties op.

  • Tekst: Koos Terpstra & Nhung Dam
  • Regie: Irma Sijs
  • Spelers: Anna Hinse, Steven Reijnders, Harrie Gort en Nanska vd Laar
  • Techniek: Jauwk Ras en Henk Erich
  • Poster: Onno Lubbers
  • Productie: TG Drommedaris

De première wordt gespeeld op 2 juli in De Drom in Enkhuizen. ‘Sessies’ is daar ook nog te zien op 3 en 4 juli. Aanvang 20.30 uur. Let wel, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kaarten kosten 12,50 € en zijn verkrijgbaar via drom.nl
Reageer op dit onderwerp