WF Nieuws

PvdA en CDA samen met GemeenteBelangen gaan nieuwe coalitie Opmeer vormen

OPMEER – Het heeft er alle schijn van dat GemeenteBelangen samen met de PvdA en het CDA een nieuwe coalitie gaan vormen, na de val van het vorige college. Het CDA besloot toen om uit het college en uit de coalitie te stappen vanwege de DSV-wethouder die niet akkoord ging met een verhoging van het Ozb met 30% zoals de CDA-wethouders hadden voorgesteld om zo de begroting sluitend te krijgen.

Nu de DSV buitenspel wordt gezet lijkt de weg vrij voor een nieuw college waarbij het CDA weer terugkeert in het college. Tijdens de extra raadsvergadering van afgelopen donderdagavond liet DSV er geen gras over groeien om het CDA en hun Ozb-verhoging geen optie was voor DSV, maar, vertelde Mario Appelman (DSV) dat was geen reden om dan direct de coalitie van VVD, DSV en het CDA te laten vallen.

Het CDA bleef donderdagavond bij haar standpunt dat een hogere ozb de enige optie is voor Opmeer. Volgens Richard op t Veld(CDA) is er gewoon niets te kiezen meer qua opties, als die er wel was geweest dan had het CDA zeker voor die optie gekozen.

Coalitiepartner VVD keek het geheel met lede ogen toe, volgens Jacko Hoek (VVD) is de politiek in Opmeer net een circus waar het CDA elk ingebrachte oplossing blokkeerde. De VVD liet weten dat het vertrouwen in het CDA niet weg was maar dat het CDA het het niet makkelijker op maakte door nergens over te willen praten.

Lachende derde is de PvdA, Niko de Groot zag al veel langer dat er scheuren in de coalitie kwamen en dat het vertrouwen onderling minder en minder werd. De Groot liet duidelijk weten er zin in te hebben om aan de slag te gaan om Opmeer er weer financieel bovenop te krijgen.
Reageer op dit onderwerp