Quiz de Ginai - Obelix West tijdens de draverij in 2017 (Foto aangeleverd)

Online alternatief voor kortebaan Wognum

WOGNUM – De kortebaan van Wognum kan op vrijdag 22 mei niet doorgaan vanwege het coronavirus. Kortebaandraverijen.nl wil de kortebaanliefhebbers, inwoners van Wognum en andere vaste bezoekers van de koers over de Kerkstraat toch een middag vol paardensportplezier aanbieden. Daarom zorgt het in samenwerking met wedorganisatie Runnerz voor een online alternatief: ‘De Wognum Challenge’.

Daarvoor had de website meerdere keuzes, maar zij heeft gekozen voor de Prix Ozo op de drafbaan van Vincennes (Parijs). De start van deze koersdag is om 16.20 uur. Kortebaandraverijen.nl biedt voorbeschouwingen en tips aan met hetzelfde enthousiasme waarmee normaal gesproken de kortebanen worden geanalyseerd. Ook linken zij door naar de gratis beelden van Runnerz.

Iedereen die normaal gesproken langs de baan had gestaan op de Kerkstraat kan hierdoor toch op deze dag online genieten van paardensport en op een laagdrempelige manier weddenschappen plaatsen. Via Kortebaandraverijen.nl ligt er voor iedereen die zich registreert een welkomstbonus klaar: bij 50 euro inzet krijg je 25 euro gratis.

Alternatieve kortebaankalender

‘De Wognum Challenge’ is onderdeel van het alternatieve kortebaanseizoen van Kortebaandraverijen.nl. De website biedt voor alle geannuleerde kortebanen een online drafprogramma. Voor de hoofdkoers van die dag kunnen door de ‘Vrienden’ van de website ook tips worden ingestuurd. Deze tellen mee voor de TipCompetitie, die de website elk jaar organiseert over het hele kortebaanseizoen.

De website volgt ook de kortebaanpaarden die in actie komen op de langebaan en licht eventuele sprintkoersen uit. Daarnaast gaat de redactie in negen etappes op de fiets langs alle kortebaanplaatsen in Nederland op zoek naar mooie verhalen. Ook bericht Kortebaandraverijen.nl bijna dagelijks over de historie van de sport en komen van elke kortebaan historische feiten en video’s online, zijn er regelmatig interviews met mensen vanuit de sport te lezen en worden er podcasts gemaakt. Ook staat er een tweede virtuele kortebaan op de planning. De redactie hoopt dat er vanaf september weer op de kortebaan wordt gekoerst. Mocht dit niet het geval zijn, wordt het seizoen afgemaakt met de ‘challenges’ en bovenstaande rubrieken. Kortebaandraverijen.nl hoopt daarmee de vele liefhebbers van de kortebaan zoveel mogelijk drafplezier te geven in deze bizarre tijd.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.