Weerbericht West-Friesland: een zeer zonnige woensdag

WEST-FRIESLAND – Een hogedrukgebied met het centrum nabij de Engelse oostkust heeft een uitloper over het noordoosten, die vandaag min of meer stationair is. Met een stroming tussen noord en oost wordt er polaire lucht aangevoerd. De dag begint en eindigt met veel zonneschijn, de middagtemperatuur loopt op naar rond de 13 graden bij een meest zwakke tot matige wind uit het noorden/noordoosten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 4 graden en kan het boven open veld op klomphoogte even onder het vriespunt gaan duiken. 

Donderdag en vrijdag zijn ook nog zeer zonnige dagen en door aanvoer van droge warmere lucht gaat de temperatuur ook een sprongetje maken, donderdag 15 en vrijdag 19 graden. De zon speelt de hoofdrol maar helemaal onbewolkt is het niet. De noordoostelijke wind op donderdag en de zuidoostelijke wind op vrijdag is zwak van kracht en valt soms helemaal weg. In de nachten daalt het kwik naar rond de 8 graden.

Het weekend is een weekend met twee gezichten en staat in het teken van de ijsheiligen. Zaterdag is het deels bewolkt met flinke opklaringen en een middagtemperatuur van rond de 18 graden. Zondag ziet het er ineens heel anders uit, van de korte broek op zaterdag naar de wintertrui op zondag. De middagtemperatuur op zondag zal moeite hebben om de 10 graden te gaan halen dankzij de aanvoer van polaire lucht dat via de Noordzee over onze regio stroomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.