Scholen en leerkrachten moeten zelf beslissen over mondkapjes

WEST-FRIESLAND – Dat zegt Petra van Haren, voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) in gesprek met de Telegraaf. Volgens van Haren moeten de scholen en leerkrachten zelf beslissen of ze wel of geen mondkapjes gaan dragen tijdens het lesgeven.

Zorgen bij ouders en leerkrachten

Bij veel ouders en leerkrachten is er nog steeds veel zorgen over besmettingen met het coronavirus, vooral omdat kinderen de virus wel kunnen dragen maar er vaak niet ziek van worden. Nu de scholen weer open gaan neemt ook de risico op besmettingen weer toe. Veel ouders hebben al eerder laten weten dat zij hun kind nog niet naar school laten gaan, ‘eerst een vaccin dan pas weer naar school,’ is de mening van deze groep ouders.

Van Haren zegt tegen de Telegraaf: „Dat begrijp ik, want we nemen een beslissing in een onzekere situatie. We moeten de komende tijd vooral zoeken naar oplossingen voor de zorgen. Dat moeten leraren en ouders samen doen, want dan ontstaat er ook een gevoel van grip op de situatie. Een heldere communicatie is daarbij belangrijk, zodat leraren en ouders weten wat ze van elkaar kunnen verwachten.”

Over het dragen van mondkapjes zijn de meningen verdeeld, zo zegt het RIVM dat juist afstand bewaren beter is dan mondkapjes, maar van Haren wijst naar China waar de leerkrachten wel met mondkapjes op voor de klas staan. Van Haren wil dan ook dat de scholen en leerkrachten zelf moeten beslissen of ze wel of geen mondkapjes gaan dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.