WF Nieuws

Weerbericht West-Friesland: zonnig, maar niet zo warm als woensdag

WEST-FRIESLAND – Ook vandaag weer een stralende zonnige dag maar de wind is gedraaid van zuidoost naar noordoost en voert een stuk frissere lucht met zich mee, de middagtemperatuur bij ons blijft steken bij een graad of 16. De wind zelf is zwak van kracht en draait vanavond wat meer naar het oosten.

Ook vrijdag is een stralende zonnige dag, maar de aanvoer van lucht uit het oosten is van oorsprong polaire lucht waardoor de middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 16. De wind is zwak van kracht en draait in de avond en nacht naar zaterdag wat meer naar het zuidoosten.

Het paasweekend verloopt wisselvallig, zaterdag met 18 graden en flinke zonnige perioden maar ook zijn er stapelwolken. Paaszondag en Paasmaandag zien er een stukje minder fraai uit. Paaszondag met 20 graden door aanvoer van warme lucht uit het zuiden wel de warmste dag van het paasweekend maar er is meer bewolking en er kan zelfs een spat regen gaan vallen.

Paasmaandag ziet er weer een stuk minder fraai uit, overdag komt door aanvoer van koude lucht uit het noorden de temperatuur maar amper boven de 10 graden uit, lokaal kan de 12 graden worden gehaald maar dan is het ook wel over. Uit de aanwezige bewolking kan wat neerslag gaan vallen.

Reageer op dit onderwerp