Weerbericht Westfriesland: een zonovergoten woensdag

WESTFRIESLAND – Een hogedrukgebied boven Wit-Rusland trekt naar Rusland. Een hogedrukgebied ten west/noordwesten van IJsland ligt nagenoeg stationair en wordt steeds krachtiger. Na maandag wordt dit hoog minder krachtig, maar krijgt deze een uitloper richting de Britse eilanden, ons land en uiteindelijk ook Oost-Europa waar een apart centrum van hoge druk ontstaat. Voordat deze uitloper ontstaat zakt een hoogtetrog zuidwaarts uit richting ons land, waarna er zondag een hoogtelaag afsnoert boven Frankrijk en vervolgens zuidoostwaarts trekt. Volgende week woensdag verdwijnt de uitloper en trekt het hoog zich terug. Aan de oostflank ontwikkelt er vervolgens een langgerekte hoogtetrog van de Noorse Zee naar Frankrijk. In de noordelijke stroming trekt volgende week donderdag een koufront over ons land.

Voor vandaag houdt dit in dat wij wederom een dag met heel veel zonneschijn krijgen maar er soms wel wat hoge sluierbewolking overtrekt, maar dat mag de pret niet drukken. De middagtemperatuur loopt op naar 10 graden en daalt naar rond het vriespunt in de nacht naar donderdag. De wind is zwak tot matig van kracht en waait uit het oosten/zuidoosten.

Donderdag en vrijdag zijn een kopie van vandaag, veel zon, overdag 10 graden, in de nacht naar vrijdag rond het vriespunt en maar weinig wind die waait uit het oosten/noordoosten. Na vrijdag gaat er wel wat veranderen. De wind draait naar het noorden en voert bewolking met zich mee, zaterdag nog wel een droge dag maar zondag kan er lokaal wat lichte neerslag vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.