WF Nieuws

Westfriese bibliotheken gesloten, alleen nog online te bezoeken

ENKHUIZEN – In lijn met de landelijke adviezen en maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, houdt Stichting Westfriese Bibliotheken alle vestigingen dicht tot nader order.

Geen boetes

In verband met de plotselinge sluiting versoepelt de bibliotheek tijdelijk de regels:

  • De boeteregeling vervalt tijdelijk met ingang van 16 maart: geen (verder oplopende) boetes voor leners die nog materialen thuis hebben.
  • De uitleentermijn wordt verlengd, tot de bibliotheken weer open gaan.

Online dienstverlening

De bibliotheek zet de komende weken stevig in op online dienstverlening en heeft de homepage hier tijdelijk op aangepast.

  • De landelijke Online Bibliotheek heeft het aantal e-books en luisterboeken uitgebreid en onderzoekt wat verder mogelijk is.
  • Jeugd kan online onder meer oefenen voor basisschoolvakken met Einstein Junior en AVI-boeken lezen en luisteren, via de digitale bronnen van de bibliotheek
  • Volwassenen kunnen gratis gebruik maken van oefenprogramma’s voor computer, taal en rekenen.
  • Dankzij digitale erfgoedcollecties kun je thuis genieten van musea die de komende weken ook gesloten blijven.

Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen via de social mediakanalen en de homepage van de Westfriese Bibliotheken: www.westfriesebibliotheken.nl.

Heb je vragen? De klantenservice is bereikbaar. Kijk eerst op de homepage of je vraag beantwoord wordt. Neem anders bij voorkeur contact op per e-mail (klantenservice@westfriesebibliotheken.nl) en eventueel telefonisch op tel: 0228 743 943.

Reageer op dit onderwerp