Kunst in Hensbroeker kerk

HENSBROEK – Kunst in de Kerk vindt in maart plaats, verdeeld over twee weekenden. Niet meer met Pasen dus. De organisatie heeft een selectie gemaakt uit de kunstenaars die de afgelopen 25 jaar geëxposeerd hebben. Beelden, keramiek, schilderijen, glasobjecten en sieraden. Er is weer veel te zien! Iedereen is van harte welkom dus!

De selectie bestaat uit acht kunstenaars.

Marijke in den Bosch heeft zich sinds 1997 geheel gericht op het creëren van beelden. Keramische en bronzen beelden. Belangrijkste inspiratiebron voor haar is en blijft ‘de mens’ in zijn/haar totaliteit. De begrippen ‘oer’ en ‘puur’ zijn van toepassing op haar werk.

Kitty Meijering exposeert een nieuwe serie schilderijen. De danseressen en vrouwfiguren die Kitty schildert, stralen passie en vrijheidsdrang uit. Vaart is belangrijk in haar doeken. “Beweging maakt een schilderij boeiend.”

De essentie van Wilma Hoebee haar werk is de natuur, de plek van mens en dier in de natuurlijke orde. Zij weet als geen ander haar vogels en andere dieren hun persoonlijke uitstraling te geven.

Marijke Hessels maakt assemblages en sieraden, opgebouwd uit dat wat er in de natuur te vinden is zoals hout, stenen, veren en schelpen. Maar ook andere gevonden voorwerpen. Oud speelgoed, fragmenten uit mijn schilderijen, papier, stof, leer, scherven, knopen

Jannie van der Wel maakt objecten die zij opbouwt uit plakken klei. Poorten en objecten die verwijzen naar de architectuur en natuur uit haar omgeving en ver daar buiten. Ook maakt ze boten die soms doen denken aan arken, zeilboten, vissersboten of vrachtschepen.

Dominiek Steinmeijer maakt bewust kleine unieke sieraden collecties van titanium, die ze handmatig vervaardig. Het is de perfectie van de imperfectie! Niet één stuk is hetzelfde. Daarbij zoekt ze de grenzen van het titanium op: door het uit te slaan, te buigen en te strekken. Technieken uit de oudheid in combinatie met titanium, een hightech materiaal.

Hetty Branderhorst maakt kunstwerken met olieverf. Vooral haar pasteuze samenstelling is essentieel voor haar werk. Door het spelen met structuren ontstaan prachtige en krachtige accenten, die ze vervolgens door subtiel verloop van kleur laat vervagen.

Voor Lida Dijkstra-Pastoor is dit een thuisexpositie. Ze toont nieuwe glasobjecten die aan de wand hangen of staan op een standaard. Glazen Stadjes, abstracte objecten en bloemenvelden.

De expositie is vrij te bezichtigen op 14 en 15 maart en iedereen is van harte welkom van 12.00 tot 17.00 uur in de kerk, Kerkweg 2 in Hensbroek.

Vragen? Meer informatie is te vinden op www.kunstindekerk.com of neem contact op met Lida Dijkstra, tel. 06-20571436.

Via mediapartner: Rodi Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.