WF Nieuws

Bizarre finale massastart brengt Irene Schouten het zilver

ANDIJK – Een verrassende winnares, Irene Schouten die toch nog de tweede plaats in de eindrangschikking weet te pakken. De finale op de massastart bij de dames kende een enerverende wedstrijd.

Waar iedereen er al vanuit ging dat Irene vol voor de winst zou gaan om zo de tweede plaats te kunnen pakken, pakte het heel anders uit. Haar teamgenote Melissa Wijfje sprong achter de wegsprintende Wit-Russische Marina Zueva aan en beide dames besloten te gaan samenwerken om zo te proberen een ronde voorsprong te nemen. De ronde voorsprong werd niet gepakt maar de strijd om de winst zou wel gaan tussen beide dames. In een allerlaatste explosieve eindsprint wist Melissa Wijfje haar eerste winst op de massastart te pakken.

Achter beide dames moest het peloton sprinten om de derde plaats, die erg belangrijk werd omdat het verschil tussen de nr. 2 Takagi en Irene op plaats 3 maar een paar punten waren. In de spint om de derde plaats toonde Irene zich weer eens veruit de beste en dankzij de derde plek wist zij in de eindrangschikking de tweede plaats achter winnares Ivani Blondin over te nemen van Takagi.

Reageer op dit onderwerp