Carnavalsoptocht Zwaag gaat gewoon door

ZWAAG – Na spoedoverleg vanochtend door het bestuur van de carnavalsvereniging in Zwaag is er besloten dat de carnavalsoptocht gewoon doorgaat, zegt voorzitter Bernd Laan tegen WF Nieuws.

Ondanks dat het KNMI voor vandaag toch nog code geel heeft afgegeven voor windvlagen tot 80km/u, zegt Bernd Laan dat ze het toch gaan proberen, al blijft de kans aanwezig dat als het echt te bar en boos wordt vlak voor de start van de optocht alsnog gaat worden besloten de optocht af te blazen.

De start is om 13.00 uur vanaf industrieterrein ‘De Oude Veiling’ en de entree is geheel GRATIS. Zwaag is deze dag het beste bereikbaar vanaf de N307. Er kan gratis geparkeerd worden op industrieterrein Westfrisia.

Om de bezoekers alvast op te warmen lopen langs de route dweilorkesten. Er worden programma boekjes met stembiljetten uitgedeeld. Met dit stembiljet bepaalt u wie de Publieksprijs wint en welke creatie u de leukste vindt en daarmee de Geinprijs wint.

17.00 uur

Einde van de optocht. De creaties worden op hun “showplaats” geparkeerd en het dorp gaat weer open als veilig doorgaand verkeer weer mogelijk is.

18.00 uur

De Leuttempel gaat open voor alle carnavalsvierders, optochtdeelnemers, medewerkers en passe-partout houders. Aan de zaal zijn voldoende kaarten verkrijgbaar.

19.00 uur

Start van de prijsuitreiking van de Zwaagse carnavalsoptocht 2020. Welke optochtdeelnemer vond het publiek de mooiste creatie en welke de goinigste? Ook de kampioenen van Zwaag worden bekend gemaakt bij de loopgroepen en de wagens. De uitslag staat ‘s avonds onze eigen leutsite www.carnavalzwaag.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.