SG Westfriesland wint zonder overmatige inspanning

HOORN/ALKMAAR – De waterpoloploeg van SG Westfriesland is het nieuwe jaar goed begonnen. Zonder al teveel moeite werd streekgenoot DAW uit Alkmaar opzij gezet, 5-8.

Toch was het even vreemd voor de spelers want coach Ron Schoenmaker was wegens een blessure in het buitenland verhinderd en nam Richard Roozekrans de honneurs waar. In zijn coaching lag het accent op een goede verdediging waarbij de gevaarlijkste man van DAW aan banden werd gelegd. Dit sorteerde effect want in de eerste periode legde de Westfriese ploeg al de basis voor de winst.

Met geduldig aanvalspel werd het eerste kwart besloten met een 1-3 voorsprong en werd dit uitgebreid in de tweede periode tot 2-5.

De derde periode was matig van SG Westfriesland waardoor de Alkmaarders tot 1 punt naderbij kwamen, 4-5, maar SG Westfriesland herpakte zich aan het einde van het derde kwart, 5-7.

De laatste periode was er een van consolideren en niets weggeven maar enkele opgelegde kansen, waaronder een strafworp, was niet besteed aan de bezoekers uit Hoorn. Desondanks kwam de zege geen moment in gevaar en werd er met duidelijke cijfers gewonnen, 5-8.

Na afloop sprak onze verslaggever met Sven van Schie en Leander Kuiper van SG Westfriesland en hun interim-coach Richard Roozekrans.

 

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.