Ruud Slagter zegeviert in Trachitol Trophy

LUTJEBROEK – Hij kwam, hij zag en hij overwon. De prijzenkast van Ruud Slagter krijgt weer een flinke boost als winnaar van diverse marathon zeges in de KPN Cup en nu ook als winnaar van de Trachitol Trophy.

Slagter kwam als winnaar naar Groningen en nam niet teveel risico’s om zijn zege in het eindklassement veilig te stellen. De winst op het ijs van Kardinge ging naar Lars Woelders voor Thijs Willem van der Vegt en Cas van Trierum. Medemblikker Twan Berlijn wist een mooie 5e plaats voor zich op te eisen in Groningen.

De zesde plaats van Ruud Slagter was voldoende voor de eindzege omdat de enige die nog echt kans maakte op de eindzege, Remon Vos, achter Slagter over de finish kwam.

De 23-jarige schaatser uit Lutjebroek zegt in een reactie tegen Schaatsen.nl:”Ha, ik was vorig seizoen inderdaad misschien wel de beste van het peloton en daarom dacht ik: ik zal best wel wat kopjes koffie mogen gaan drinken op de Weissensee.”

Ruud Slagter werkt fulltime op het bedrijf van zijn ouders die bloemkolen telen maar Slagter sluit niet uit dat de stap naar de Topdivisie er gaat komen als er zich een ploeg aandient.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.