Organisatie Sinterklaasintocht Hoorn zwicht voor KOZP, in 2020 alleen nog roetveegpieten

HOORN – Winkeliersvereniging Ondernemers Stad Hoorn (OSH) heeft besloten dat vanaf 2020 de Sinterklaasintochten niet meer zullen worden begeleid door Zwarte Pieten maar door Roetveegpieten.

De organisatie die tegen Zwarte Pieten wilde komen demonstreren ‘Kick Out Zwarte Piet (KOZP)’ ziet het als een grote overwinning laat een woordvoerder aan de redactie weten. “Samen moet onze Hoornse afdeling Hoorn Kan Het zijn wij ontzettend blij dat de organisatie haar ogen zijn open gegaan en besloten heeft om vanaf 2020 geen Zwarte Pieten meer bij de Sinterklaasintocht mee te zullen laten lopen,”  aldus de woordvoerder.

OSH wil net zeggen of de beslissing om geen Zwarte Pieten mede door de demonstraties van KOPZ is genomen, volgens OSH is al een paar jaar geleden bewust gekozen om op termijn geen Zwarte Pieten meer te gebruiken maar Roetveegpieten bij de Sinterklaasintochten in Hoorn.

Het bestuur hoopt wel dat iedereen begrip kan opbrengen voor deze beslissing en dat het Sinterklaasfeest nog jaren op een mooie manier gevierd kan worden.

KOZP heeft de demonstraties afgeblazen, of Pegida dit ook gaat doen is niet duidelijk.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.