Weerbericht Westfriesland: Buien met kans op onweer

WESTFRIESLAND – Een lagedrukgebied net ten noorden van de Wadden trekt noordoostwaarts. Om het laag gedraaide occlusierestanten trekken actueel over ons land. Erachter blijft de aangevoerde lucht maritiem polair. Vanuit het zuidwesten passeert vanavond een zwakke rug van hoge druk.

Vanochtend vallen er nog geregeld enkele buien waarbij een kleine kans op onweer is, in de middag neemt de buiigheid af maar de zon zullen bijna niet te zien krijgen. De wind waait uit het westen/zuidwesten en is matig van kracht. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 10 en daalt naar 4 graden in de nacht naar donderdag.

Donderdag veel bewolking en maar weinig ruimte voor de zon maar wel zo goed als droog, overdag 7 graden en in de nacht naar vrijdag dalend naar 3 graden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.