Nieuw persoonlijk record Janno Botman op de 500 meter

ANDIJK – Het schaatsseizoen is vrijdagavond van start gegaan met het kwalificatietoernooi voor de aankomende World Cup wedstrijden. Op het ijs van schaatstempel Thialf in Heerenveen vechten de dames en heren om een plaatsje bij de 5 uitverkorenen die deze World Cup mogen gaan rijden.

Zoals altijd mochten de sprinters de spits afbijten waaronder Andijker Janno Botman. Botman moest in race 6 tegen Merijn Scheperkamp aantreden, een tegenstander die hij heel goed kent vanuit het skeeleren. De start was in het voordeel van Scheperkamp, 9,93 voor Scheperkamp tegen 9.99 voor Janno Botman, helaas voor Scheperkamp kwam hij ten val waarna Botman zegevierend over de streep kwam in een nieuw persoonlijk record van 35.38.

Vandaag staat Janno Botman weer aan de start op de 1500 meter, daar moet hij het opnemen tegen Victor Ramler. Direct na Janno Botman komt Jordy van Workum uit Midwoud aan de start voor zijn 1500 meter tegen Joost van Dobbenburgh.

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.