Zouaven koploper en op weg naar periodetitel

Uithoorn – De Zouaven uit Grootebroek is trotse koploper in de 1e Klasse van de zondagamateurs na de overwinning op Legmeervogels uit Uithoorn. In de blessuretijd kopte Alex Wagenaar naar de winst, 1-2, en doordat LSVV verloor van het Amsterdamse SDZ staat de ploeg van Johan Rutz nu drie punten los van de nummer twee en lonkt er een periodetitel.

Al snel was duidelijk dat de Legmeervogels niet de intentie had om mooi voetbal te spelen. De ploeg van Roy van der Meije loerde op de counter maar daar trapte de defensie van De Zouaven niet in. Direct in de openingsfase creëerde de Grootebroekers twee grote kansen maar verzilverde die niet. Domper was het uitvallen van Max Boukens met een enkelblessure maar Yunus Bacaksiz verving hem met verve.

Een enkele keer was de thuisploeg gevaarlijk met aan de basis daarvan Slijters en Kranenburg maar daar was alles mee gezegd. De ruststand werd 0-0 en dat was ronduit teleurstellend gezien het veldoverwicht van De Zouaven.

In het tweede bedrijf bleef de ploeg uit Westfriesland werken voor een goed resultaat met onder andere een kiezelhard schot van aanvoerder Roy Janssens die ternauwernood werd gekeerd. Na een uur spelen werd het goede spel beloond. Een vlijmscherpe pass van Janssens werd bekwaam in het net geponeerd door Bacaksiz, 0-1.

Vanaf dat moment werd het spel wat slordig aan de zijde van De Zouaven waardoor De Legneervogels enkele kansjes kregen. Regilio Kranenburg was uiteindelijk bij een spelhervatting de gevierde man bij de thuisploeg, 1-1, en kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan, zeker toen een schot van Legmeervogels op de paal kwam. In blessuretijd was het alsnog “eind goed, al goed” want uit een corner knikte Alex Wagenaar bekeken de 1-2 binnen en blijven de Grootebroekers ongeslagen in deze nog prille competitie.

Na afloop sprak onze verslaggever met matchwinnaar Alex Wagenaar en trainer coach Johan Rutz van De Zouaven.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.