Twintigste startplaats Rob Hartog in Argentinië

ABBEKERK – De baanomstandigheden tijdens de World Supersport trainingen in Argentinië varieerden enorm voornamelijk veroorzaakt door het vele zand op de baan. Rob Hartog kwam op dit voor hem nieuwe circuit nog niet goed in zijn ritme. In de kwalificatie liep het niet lekker met de coureur van Team Hartog – Against Cancer met een twintigste startplek tot gevolg.

Team Hartog is momenteel op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië voor de voorlaatste ronde van het World Supersport seizoen. Het is een nieuw circuit voor Rob Hartog. De omstandigheden waren verre van ideaal tijdens de eerste trainingsdag, want er lag ontzettend veel zand op de baan waardoor er erg weinig grip was. Hartog gebruikte FP1 om de baan te leren kennen. In de tweede vrije training wist de Kawasaki-coureur te versnellen, maar hij miste ook twintig minuten in deze sessie door een klein technisch probleem. Hartog zelf was ook wat grieperig, maar ondanks dit alles wist hij de eerste dag toch met een serie goede rondetijden af te sluiten.

Voorafgaand aan de tweede trainingsdag waren er auto’s over de baan geweest in een poging om de baan schoner te krijgen. Dat was goed gelukt, want het tempo van de rijders in FP3 ging gemiddeld met zo’n drie seconden omlaag. Ook Hartog was drie seconden sneller, maar maakte niet de stap zoals de andere rijders dat wel konden doen. In de Superpole waren de omstandigheden weer compleet anders; veel warmer en er was heel weinig grip. Het lukte Hartog niet om de kwalificatie naar zijn hand te zetten zowel qua rondetijd als gevoel op de motor. De coureur uit Abbekerk moest genoegen nemen met een twintigste starttijd.

Commentaar Rob: ‘Het zijn rare trainingsdagen geweest. Vrijdag waren de baancondities erg slecht met heel veel stof op de baan. In FP3 was dit een stuk beter. Het tempo ging flink omhoog en dit vergde ook aanpassingen voor de setup. In de kwalificatie waren de omstandigheden echter weer totaal anders, waardoor we weinig hadden aan deze nieuwe afstelling. Het werd een zeer tegenvallende Superpole. Het liep gewoon niet en het lukte niet om één goede rond aan elkaar te rijgen. Dat is erg jammer, maar morgen worden pas de punten verdeeld. Alles zal afhangen van hoe de baancondities zijn. Morgen na de warm-up weten we meer en dan gaan we een plan maken voor de race.’

De World Supersport wedstrijd in Argentinië wordt zondagavond om 19:15 uur (NL tijd) live uitgezonden op Eurosport 1.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.