Weerbericht Westfriesland: zonnig maar later meer bewolking

WESTFRIESLAND – Vanuit een hoogdrukgebied boven de Noorse Zee breidt zich gedurende de dag een rug uit naar Nederland. Aan de zuidflank wordt met een oost tot noordoostelijke stroming geleidelijk drogere polaire lucht aangevoerd.

Vandaag is de start zonnig, door aanvoer van droge lucht uit het oosten van Europa zal de bewolking de zon maar weinig hinderen te schijnen, maar in de loop van de middag draait de wind meer richting het zuiden en dan zal de bewolking wel verder dicht trekken en vanavond is het overwegend bewolkt. De middagtemperatuur loopt op naar 14 graden en daalt richting de 9 graden in de nacht naar zondag

Zondag is het overwegend bewolkt maar wel droog, de oost/zuidoostelijke wind is matig, soms vrij krachtig van kracht. De middagtemperatuur blijft steken bij een frissen 12 graden en daalt in de nacht naar maandag richting de 5 á 6 graden en vlak aan de grond is lokaal nachtvorst mogelijk.

Na zondag verandert er maar weinig aan het weerbeeld, veel bewolking soms ook zonnige perioden, overdag een temperatuur rond de 14 á 15 graden in de nachten rond de 10 graden en elke dag vallen er wel enkel (lichte) buien. De wind nestelt zich weer in het westen/zuidwesten en is overwegend matig van kracht.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.