Rob Hartog start vanaf vijfde startrij in Magny Cours

ABBEKERK – Rob Hartog reed een goed opgebouwde Superpole en kwalificeerde zich als vijftiende voor de race. Echter waren de verschillen naar de rijders voor Hartog erg klein, waardoor er het gevoel heerst dat er maar zo één of twee startrijen winst in hadden gezeten.

Het circuit van Magny Cours is dit weekend het decor voor de tiende ronde van het World Supersport kampioenschap. Tevens is dit evenement de laatste Europese race in 2019, want het seizoen zal worden afgesloten in Argentinië en Qatar. Het raceweekend begon met een natte eerste dag. Bij de start van de eerste vrije training was de baan nog nat. Omdat het circuit aan het opdrogen was, besloot Team Hartog – Against Cancer om binnen te blijven totdat Rob Hartog naar buiten kon op slicks.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Rob Hartog

In het slot van de sessie was het zover en Hartog kon drie geklokte ronden rijden. Ondanks dat de Kawasaki-coureur in deze korte periode nog niet in de buurt kwam van zijn gebruikelijk pace, eindigde hij wel op een veertiende plaats. In de tweede sessie was het nog veel natter. Hartog besloot om niet naar buiten te gaan, omdat er voor de rest van het weekend beter weer werd voorspeld.

In derde vrije training van zaterdagmorgen was de baan zo goed als droog, maar waren er nog wel veel verraderlijke plekken. De weersvoorspellingen van vrijdag kwamen niet uit, want in de Superpole was het opnieuw nat. Hartog bouwde de sessie van 25 minuten goed op en iedere ronde gingen zijn tijden verder omlaag.

Aan het einde van de sessie was de coureur uit Abbekerk vijftiende wat resulteert in een startplaats op de vijfde rij. De verschillen naar de rijders voor Hartog waren heel klein, want het verschil naar plaats acht was slechts zeven tienden van een seconde. De warm up van zondagmorgen wordt erg belangrijk om een goede afstelling te bepalen in droge omstandigheden voor de wedstrijd.

Commentaar Rob: ‘We hadden in de kwalificatie 25 minuten en deze tijd heb ik gebruikt om de sessie goed op te bouwen in de natte omstandigheden. Mijn pace was goed in de laatste ronden. P15 is geen verkeerde uitgangpositie voor de wedstrijd, maar als je ziet hoe klein de verschillen zijn dan had ik zomaar nog wat verder naar voren kunnen staan. Daar baal ik wel een beetje van, maar ik heb er zeker vertrouwen in dat we vanaf deze startplek een goed resultaat kunnen boeken. In de warm up gaan we werken aan droog weer setup en dan moeten we klaar zijn voor de wedstrijd!’

De World Supersport race gaat vanmiddag om 12:15 uur van start en wordt live uitgezonden op Eurosport 2.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.