Weerbericht Westfriesland: zonnige start later meer bewolking

WESTFRIESLAND – Een langgerekt hogedrukgebied met een rug-as boven onze omgeving beweegt de komende periode langzaam naar het zuidoosten van Europa en handhaaft zich daar. Het westelijk centrum van het hoog snoert af en blijft tot vrijdag min of meer geblokkeerd boven de Britse Eilanden liggen. Lagedrukgebieden trekken via IJsland naar Scandinavie. Later vandaag trekt een afloper van het polaire front via de Britse Eilanden oostwaarts en trekt maandag overdag over ons land richting Duitsland. 

Zonnige start van de dag

De dag start aanvankelijk nog vrij zonnig maar in de loop van de middag zal de bewolking toenemen en mogelijk valt er een enkel spatje regen uit de bewolking maar veel zal dit niet zijn, vanavond is de kans op een bui wel aanwezig er kan dan lokaal een paar mm vallen. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 20, lokaal is 21 graden nog mogelijk. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het westen. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 13 graden.

Maandag start met veel bewolking en een enkele bui maar richting de middag zal de buienkans wel gaan afnemen. De wind draait van west naar het noorden en voert polaire lucht aan die een stuk frisser is dan de wind van vandaag, maandagmiddag ligt de temperatuur rond de 16 graden. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 12 graden.

De EPS-pluim vertoont tot en met vrijdag weinig spreiding. De maxima gaan vanaf dinsdag terug naar ca. 16-17°C. Na de neerslag van maandag wordt het weer overwegend droog, al is er met name in het uiterste noordoosten op dinsdag en woensdag nog een enkele bui mogelijk vanwege de cyclonale invloed van het laag boven het noordoosten van Europa.

Expertpluimen

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.