Afsluitdijk nu echt dicht voor (brom)fietsers

REGIO – Het zat er al aan te komen, de volledige afsluiting van de Afsluitdijk voor (brom)fietsers maar onder druk van vele gebruikers van het fietspad besloot Rijkswaterstaat om het fietspad soms even open te stellen voor de (brom)fietsers. Maar daar is nu een einde aan gekomen, vanaf vandaag is de Afsluitdijk voor (brom)fietsers niet meer bereikbaar.

Tot eind 2019 is het fietspad langs de dijk gesloten. Vanaf 2020 tot april 2022 is het fietspad soms helemaal en soms gedeeltelijk afgesloten. Voor (brom)fietsers en wandelaars zet Rijkswaterstaat fietsbussen in.

Versterking Afsluitdijk en uitbreiding spuicomplexen

Tussen 2019 en 2023 versterkt Rijkswaterstaat de Afsluitdijk. Dat is nodig om ook in de toekomst Nederland te blijven beschermen tegen de kracht van het water. De 32 km lange dijk wordt 2 m hoger en krijgt een nieuwe bekleding van 75.000 golfbrekende blokken. Er komen keersluizen en extra spuisluizen in de Afsluitdijk en grote pompen, waarmee bij extreme weersomstandigheden snel water kan worden afgevoerd uit het IJsselmeer naar de Waddenzee.

Het werk aan de dijk wordt gecombineerd met andere werkzaamheden: de snelweg A7 wordt verbeterd met onder meer nieuw asfalt en een bredere vluchtstrook, er komt een permanente opening in de Afsluitdijk voor vissen (Vismigratierivier) en Windpark Fryslân in het IJsselmeer.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.