Twee uitrukken op 1 dag voor reddingsbrigade Wijdenes

WIJDENES – Dinsdag 6 augustus is de reddingboot van Reddingstation Wijdenes twee maal uitgevaren voor jachten op het Markermeer met koelproblemen.

Om 9:53 uur kwam de eerste melding binnen. Een gezin was met hun motorjacht onderweg van Hoorn naar Medemblik toen de koelwaterslang barstte ter hoogte van Oosterleek. Aan boord van het jacht was een kind erg zeeziek. Hierdoor werd besloten om moeder en twee kinderen eerst naar wal te brengen voordat het motorjacht van 11,5 meter gesleept zou worden naar Wijdenes.

Om 16:30 uur kwam er een telefonische melding binnen . Een zeiljacht had problemen met de koelvloeistof waardoor de motor te warm was geworden. Het zeiljacht was al zeilend naar Broekerhaven gevaren maar kon niet op de motor de haven binnengaan. Reddingboot De Gooier heeft het zeiljacht afgemeerd in Broekerhaven.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.