Weerbericht Westfriesland: zonnig maar ook wolken

WESTFRIESLAND – Met het draaien van de wind van het oosten naar het zuidwesten is er een einde gekomen aan de hittegolf die ons vanaf 20 juli in de greep heeft gehouden, de temperaturen zullen zich deze week op een meer normaler niveau gaan bewegen maar ook neemt vanaf woensdag de kans op neerslag toe.

Vandaag is er vrij veel zon maar van tijd tot tijd schuiven er wel wolken voorbij de zon. De middagtemperatuur loopt op naar 24 graden bij een matige wind uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 17 graden.

Dinsdag is het net zoals vandaag overwegend zonnig maar omdat de wind dan tijdelijk uit het zuiden/zuidoosten gaat waaien loopt de temperatuur op naar de zomerse waarde van 27 graden, dinsdagavond gaat de wind weer terug naar het zuidwesten en is er kans dat later op de avond er een paar druppels neerslag kunnen gaan vallen.

Vanaf woensdag is het tijdelijk even over en uit met het zonnig weer, vanuit het zuidwesten komt een front over onze regio te liggen die voor buiten gaat zorgen. De middagtemperaturen liggen onder normaal met 21 á 22 graden en de wind is matig maar tijdens een bui kan de wind aantrekken tot vrij krachtig.

Dit duurt t/m vrijdag, vanaf het weekend komt de zon terug maar omdat de wind naar het noordwesten draait blijft de temperatuur steken op een graad of 21

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.