Andijker Fortnite-miljonair.

ANDIJK – De 21- jarige David Jong uit Andijk mag zich sinds dit weekend miljonair noemen, hij werd tijdens het wereldkampioenschap Fortnite in New York samen met zijn teamgenoot tweede en mocht daarom een prijzenpot van ruim 2.2 miljoen dollar verdelen, goed voor elk ruim 1 miljoen euro.

De winnaars werden twee spelers uit Noorwegen en Oostenrijk, zij mogen drie miljoen dollar meenemen naar Noorwegen. De eveneens uit Andijk afkomstige Sven Edelenbosch (Svennoss) was ook op het evenement aanwezig en won ruim 62.000 euro .

“Dit is supervet”, zei ‘Rojo’ Dave na de finale tegen de NOS. Zenuwachtig was hij naar eigen zeggen niet. “We hebben er heel hard voor getraind, dus ik had de top-10 wel verwacht. Maar plek 2 is wel een verrassing.”

Wat hij gaat doen met de miljoenenprijs weet hij nog niet. “Ik denk ergens in investeren. Want een huis heb ik eigenlijk niet nodig. Ik zit nog steeds prima bij mijn moeder op mijn kamer.”

Fortnite bestaat uit twee duidelijk te onderscheiden spelmodi. De Battle royale-modus is een multiplayer-deathmatch, waar honderd spelers (mogelijk in teams) tegen elkaar moeten strijden. Deze modus is gratis te spelen. In de Save the World-modus moet de speler tegen hordes van vijandige wezens vechten om te overleven. Deze modus is speelbaar in singleplayer of in online co-op. Epic Games heeft aangekondigd dat de Save the World -modus ook gratis zal worden na de definitieve uitgave.

 

[signoff]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.