Yarden zet cliënten voor het blok, zelf sparen of bijbetalen

WESTFRIESLAND – Yarden heeft al een tijd last van ernstige financiële problemen en staat onder toezicht van De Nederlandse Bank. Yarden op dit moment hard aan een versterking van haar financiële buffers en heeft bij de DNB een herstelplan ingediend.

Volgens Yarden is het nog niet zo erg dat begrafenissen niet meer kunnen worden uitgevoerd, er is nog voldoende geld in kas maar de problemen zijn zo groot dat de uitkering waarschijnlijk naar beneden wordt bijgesteld.

Vanaf 1 januari 2020 bijbetalen

Vanaf 1 januari 2020 worden ruim 380.000 polissen van cliënten van Yarden bevroren, en dat houdt in dat als de begrafenis van iemand met een uitvaartpolis bij Yarden komt te overlijden niet alles meer gedekt wordt door Yarden. Yarden moet dit doen in opdracht van de toezichthouder DNB omdat de financiële buffers van het bedrijf lang niet genoeg zijn om de verplichtingen van het bedrijf na te kunnen komen.

Yarden zelf geeft vooral de sterk gestegen kosten van een begrafenis de schuld maar ook de extreem lage rente stand waardoor beleggingsopbrengsten ver achterblijven wij wat berekend was.

Zelf kiezen, sparen of bijbetalen

Yarden geeft klanten nu de keuze. Ze kunnen zelf gaan sparen voor eventuele hogere kosten, ze kunnen de polis opzeggen of ze kunnen niets doen en afwachten. Bij deze laatste optie wordt op het moment van overlijden in overleg gekeken naar de diensten en producten die kunnen worden uitgevoerd.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.