Open middag schooltuinen Enkhuizen

ENKHUIZEN – Op woensdag 10 juli is er van 15.00 – 17.00 uur een open middag ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Schooltuinen Enkhuizen. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.

De start in 1978
Het initiatief voor een schooltuin begonnen zo`n  40 jaar geleden in 1978 kwam van de toen jonge en enthousiaste leerkracht, Dick Meijer. Al snel sloten de andere scholen van Enkhuizen er zich bij aan. Sinds 2014 zijn de schooltuinen in het beheer van MEC De Witte Schuur. Door professionele medewerkers en ecologisch beheer genieten de groepen van een volwaardig schooltuinprogramma. Iedere leerling heeft zijn eigen tuintje, in totaal zijn dat er jaarlijks zo’n 200 uit 9 klassen van groep 6/7. Zij volgen het programma van april t/m oktober. Het enthousiasme is groot en we zien veel leerlingen met ouders, broer(tjes), zus(jes) opa’s en oma’s en zelfs buren, tijdens de vakantieperiode op de tuin.

Bijdrage schooltuinen aan gezondere levensstijl
Juist in de huidige samenleving verdienen schooltuinen aandacht, omdat tuinieren en het zien groeien van je eigen voedsel bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Kinderen vinden hun eigen gewassen lekkerder en ontwikkelen betere eetgewoonten. Daarom een moment om dit fantastische project met een feestelijke open dag onder de aandacht brengen.

Locatie
De schooltuinen liggen in het Schootsveld tussen de Vestinggracht en Nelson Mandeladreef en zijn te bereiken via het fietspad Wethouder Jan Visserpad.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.