Reconstructie Houtribdijk gaat miljoenen extra kosten

ENKHUIZEN – Rijkswaterstaat moet miljoenen extra uittrekken om de problemen die zijn onstaat na de versteviging van de dijk met zand, heel veel zand, de kop te bieden. Het hele project lijkt rechtstreeks op een fiasco af te stevenen.

Bij het minste geringste stuift een grote hoeveelheid zand over de weg en zorgt voor levensgevaarlijke omstandigheden voor het verkeer waardoor de dijk al meerdere keren moest worden gesloten. Ondanks het het project op een fiasco lijkt af te stevenen blijft Rijkswaterstaat toch positief.

90 miljoen euro voor een betere Houtribdijk

In totaal kost het project 90 miljoen euro, voor dat geld werd er een enorme hoeveelheid zand opgespoten die mer voor moet gaan zorgen dat de dijk beter tegen de weersomstandigheden bestemd is. Helaas blijkt het tegendeel waar te zijn en moet Rijkswaterstaat langs de hele dijk nog eens 900.000 vierkante meter aarde over het zand storten om de zandverstuiving tegen te gaan, schrijft de Volkskrant.

Houtribdijk
Foto: Flevowegen

In totaal gaat dit ruim 2 maanden duren en in de tussentijd inventariseert Rijkswaterstaat hoe hoog de extra kosten gaan uitvallen.  Een woordvoerder weerspreekt tegen de Volkskrant dat er sprake is van een mislukt experiment: ‘Het versterken van een dijk met zandige oevers is een innovatie, geen experiment. Het aanbrengen van de zandige oevers verloopt voorspoedig, alleen de maatregelen tegen het verstuiven van het zand hebben nog niet afdoende gewerkt.’

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.