Doc Holiday en Bo Sprengers winnen ook in Venhuizen

VENHUIZEN – Doc Holiday en Bo Sprengers hebben dinsdag hun favorietenrol in Venhuizen helemaal waargemaakt. De combinatie was op de nieuwe lokatie van de kortebaan aan de Kerkweg met overmacht de beste. In de finale wonnen zij van Archange de Jiel met Jaap van Rijn.

Met vier overwinningen vorig jaar, inclusief het Nederlands kampioenschap, en de titel ‘paard van het jaar’ kende Doc Holiday in 2018 een uiterst sterk seizoen. Ook de nieuwe jaargang begon de ruin uitstekend met de winst in Assendelft. Het was dan ook niet meer dan logisch dan dat hij de grote favoriet was voorafgaand aan de koers in Venhuizen. Punt van zorg was echter de tegenstander in de eerste omloop. Panic Launcher was als derde geëindigd in Assendelft en kon het Doc Holiday wel eens lastig gaan maken.

Deze gedachtegang bleek juist. Panic Launcher snoepte zelfs een rit af van de uiteindelijke winnaar, maar daar bleef het bij. In de kamprit stelde Doc Holiday orde op zaken om vervolgens ook de hele koers te winnen. Achtereenvolgens versloeg de troef van de Meiden van Assum Go Star, Andrea Swagerman, Contador en Archange de Jiel.

Met haar paard Fullrich van Assum maakte Bo Sprengers een unieke situatie mee. Voor het eerst, vertelde Marcel leeuwenburg, gaf de elektronische waarneming ( op een duizenste seconde) geen winnaar aan, tegen de ook favoriet gestarte Calvados Chess met John de Leeuw. Dus kregen de toeschouwers geen 3 maar liefs 4 lopen. En de ene loop was voor Clavados Chess een te veel.

Bo Sprengers had daardoor loting 2 paarden in de halve finale.

Risico

In de finale hoefde Doc Holiday maar één rit tot het uiterste te gaan. Voordraaiend bleef hij Archange de Jiel net voor. In rit twee nam pikeur Jaap van Rijn alle risico en ging te vroeg start. Het betekende een vervroegde ereronde voor Doc Holiday. Voor Archange de Jiel restte het zilver. Een goede prestatie voor de ruin die pas voor de tweede keer op de kortebaan startte. Vooral zijn overwinning in de eerste omloop op Bizar Zandbergen was bijzonder knap.

Contador en Manon Pools eindigden als derde. De combinatie was pechvol in de halve finale toen de combinatie wel heel snel een witte vlag kreeg voor een galoppade. Fullrich v Assum werd vierde. De merrie maakte de middag van pikeur Bo Sprengers nog mooier. In de beslissende fase was Fullrich v Assum na zware ritten echter opgebrand. Na verlies tegen Contador in de derde omloop werd de combinatie bijgeloot, maar konden zij het de concurrentie niet meer moeilijk maken.

Succes

De kortebaan op de nieuwe lokatie aan de Kerkweg bleek een groot succes. Er was beduidend meer publiek dan voorheen op de Westerbuurt. De omzet bij de totalisator bleef steken op 21.803,50 euro, een nieuw lokaal record.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.