Strandvogels wint van Dynamo maar zakt naar tweede plaats

ONDERDIJK/URSEM – Een vooral in de tweede helft sterk spelend Strandvogels heeft de topper in Ursem tegen Dynamo verdiend met 1-3 gewonnen. Maar na afloop kwam het even bizarre als verwachte bericht dat KSV met maar liefst 0-24 had gewonnen van plaatsgenoot WMC.

Dat betekent dat KSV nu de koploper in 4C is met ten opzichte van Strandvogels een doelsaldo dat één goal beter is (voor de ouderen; herinnerd u zich Spanje-Malta nog????). De titelstrijd zal dus op de laatste dag beslist worden.

Dan speelt KSV thuis tegen Dynamo dat nergens meer voor strijd. En Strandvogels ontvangt De Valken dat nog slechts in theorie (want concurrent Apollo ’68 speelt tegen WMC) de nacompetitie om degradatie kan ontlopen.

Na afloop volgde dus het verwachte maar toch ook bizarre bericht dat KSV met 0-24 had gewonnen van WMC (feitelijk van het 5e van WMC dat eerder op de dag al een wedstrijd gespeeld had). Strandvogels zal daarom in de laatste wedstrijd met twee goals meer verschil van De Valken moeten winnen dan KSV van Dynamo.

Er van uitgaande dat beide clubs hun laatste wedstrijd gaan winnen, wat natuurlijk ook nog geen uitgemaakte zaak is. Wel treft zowel KSV als Strandvogels een tegenstander die in principe nergens meer om speelt. Het wordt volgende week hoe dan ook een spannende apotheose in Heerhugowaard en Onderdijk.

Dynamo 1 – Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 19 mei 2019
Uitslag: 1-3 (0-0)
Scoreverloop: Tim Broersen 0-1; 1-1; Bryan Broedersz 1-2; Mitch Hofland 1-3

 

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.