Weerbericht Wesfriesland – een hoofdrol voor de zon….

WESTFRIESLAND – Aan zonneschijn komen wij vandaag niets tekort. Vanaf het krieken van de dag tot aan zonsondergang zal de zon volop aanwezig zijn, al komen er vanaf de Noordzee soms wel een enkel wolkje binnendrijven. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 12, de noord/noordoostelijke wind neemt frisse poollucht met zich mee, bij een matige wind. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar een graad of 4.

Zondag is vrijwel een copie van vandaag, veel zon, soms een enkel wolkje maar voor de rest een heerlijke zondag, alleen de temperatuur werkt net zoals vandaag niet echt mee, met 12 graden in de middag is het wel gedaan. De wind draait morgen van noordoost naar noordwest maar de aanvoer van frisse poollucht blijft instant.

Maandag iets meer bewolking maar het blijft droog en met 12 graden nog steeds te koud voor de tijd van het jaar. Dinsdag is het iets warmer met 14 graden en is het wederom volop zonnig.

Na dinsdag gaat de temperatuur verder omhoog richting de 16 graden op donderdag. Op al deze dagen waait de wind uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht. En omdat het vrijwel onbewolkt is en er een droge schrale wind staat loopt de UV-index op naar 5 waardoor bescherming van de huid noodzakelijk is. Goed insmeren dus.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.