Noodbrug Oosterhaven Enkhuizen

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen gaat met spoed een noodbrug plaatsen over de Oosterhaven plaatsen omdat uit onderzoek is gebleken dat er losse stenen in de kademuren bij de Donderbrug zitten, meldt het NHD vandaag.

Enkhuizen laat nu de kademuren onderzoeken en gaat tijdens de werkzaamheden ook de rioolbuis onderhouden die door de damwanden van de brug loopt.  In de week van 13 mei zal er aan beide kanten een stalen damwand komen, deze werkzaamheden duren ongeveer 2 weken waarna de waterstand zal worden verlaagd om de fundering te onderzoeken en de rioolbuis te repareren, voor het verkeer komt er dan een noodbrug die ongeveer een jaar zal blijven staan.

Volgens het NHD is op 5 en 6 juni de Donkerbrug helemaal afgesloten omdat dan deze tijdelijke brug gaat worden geplaatst, het verkeer zal worden omgeleid en verkeer zwaarder dan 3.5 ton kan deze 2 dagen de oostkant van de Oosterhaven niet bereiken.

De hele klus moet eind juni 2020 gereed zijn.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.