Gemeente Medemblik begint via Stadshavens BV eigen watersportwinkel, ‘hoe is dit mogelijk zeggen ondernemers’

MEDEMBLIK – Medemblik krijgt er binnenkort een nieuwe watersportwinkel bij onder de vlag van de Stadshavens BV en met als enig aandeelhouder de Gemeente Medemblik. Tegen deze plannen zijn de drie al aanwezige watersportwinkels in opstand gekomen.

Op loopafstand van de winkel aan de Pekelharinghaven 50 zijn al drie watersportwinkels gevestigd: Kool & Co aan de Oosterhaven, RC Jachtservice en Sail Shop Medemblik op het Regatta Center aan het Vooroever in Medemblik.

De bedrijven wijzen de gemeente erop dat er geen enkel overleg is geweest vanuit de Stadshavens BV. met deze bedrijven over de vestiging van een vierde watersportwinkel. Zij willen dan ook weten hoe de gemeente het denkt te verklaren dat zij als financieel belangenhebbende een concurrerende positie tegen deze ondernemers kan innemen.

De ondernemers zeggen dat er geen of een zeer beperkte marktonderzoek is gedaan. De woordvoerder van de drie ondernemers zegt: ,,Schijnbaar is ervoor gekozen nagenoeg blindelings investeringen te doen van gemeenschapsgelden terwijl detailhandel in het algemeen al danig onder druk staat, hetgeen bij een Gemeente bekend mag worden verondersteld. Waarom kiest de Gemeente ervoor zich te profileren als marktpartij in plaats van plaatselijke ondernemers te ondersteunen door kansen te bieden?

De ondernemers zijn benieuwd naar de redactie van de gemeente Medemblik, de drie bedrijven, die al jaren gevestigd zijn in Medemblik en flink bijdragen aan de Gemeentelijke Belastingen, ziet de gemeente Medemblk nu als indirecte medefinancier van een concurrent, wat volgens de bedrijven toch echt niet de bedoeling kan zijn.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.