En toen stonden de velden in bloei.. het is lente.

REGIO – Je voelt het, je ruikt het en je ziet het vooral aan de bollenvelden; het is lente! De bollenvelden in het grootste aaneengesloten bollengebied van Nederland, veranderen in een razend tempo van groen naar de prachtigste kleuren.

Op de pluktuin in Julianadorp worden al driftig tulpen geplukt. “Het ziet er al gezellig uit, het is echt lente,” vertelt Demelza Benschop aan NH Nieuws. Samen met Shenoa en Fenje zoekt ze de mooiste tulpen uit. “Ze zijn zo mooi met al die kleuren.”

Tussen de velden met miljoenen narcissen en hyacinten en vroege tulpen liggen vooral nog groene velden. Die moeten nog kleuren. In Sint Maartenzee buigt een Groninger toerist zich over een groen veld. “Ik dacht dat ik al te laat was en dat de tulpen al gekopt zouden zijn. Nou, dan kom ik over twee weken weer terug.”

In mei starten de bloemenroutes van Bloeiend Zijpe. Zoals het er nu naar uitziet, kan het programma van het evenement normaal doorgaan. Marion Verwindt van Bloeiend Zijpe maakt zich geen zorgen: “We raadplegen verschillende telers of de bloei op schema ligt.”

[signoff]