5% huurwoningen Medemblik in handen van particulieren

MEDEMBLIK – In 2018 bezaten ruim 280 duizend personen een of meer woningen voor de verhuur. Deze particuliere verhuurders verhuurden samen ruim 475 duizend woningen. Dat is 6 procent van de totale woningvoorraad. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In de gemeente Medemblik is volgens cijfers van het CBS 5% van de huurwoningen in handen van particulieren die deze woningen vaak hebben als aanvulling op het pensioen.

Landelijk verhuurden in 2018 ruim 280 duizend personen ruim 475 duizend woningen. Verreweg de meeste particuliere verhuurders, 8 op de 10, hebben één woning in de verhuur. Een kleine groep, 4 procent, verhuurt vijf of meer woningen. Hiervan heeft een groep van 250 particuliere verhuurders elk meer dan vijftig woningen in bezit voor de verhuur.

[signoff]