Kunst & Puur in de Kas is kennismaken met kunst en regionale producten

VENHUIZEN – Op maandag 22 april a.s., tweede Paasdag, kunt u kennis maken met kunst en pure regionale producten. In de kas aan de Elbaweg nr 26 te Hem zet het kunstenaarscollectief haar beste beentje voor. Bronzen beelden, schilderijen, objecten in klei, fotoportretten, vruchtensappen, natuurcosmetica en kunstculinair worden getoond tussen 11:00-17:00 uur. De feestelijke opening is om 11:30 uur en zal worden verricht door de Burgemeester van Drechterland, Michiel Pijl. De exposanten stellen zich aan u voor: Ine Bertens (bronzen beelden) vindt haar inspiratie in de dierenwereld. Haar passie voor vogels, de dieren dichtbij huis in het Westfriese landschap, maar ook natuurdocumentaires en de vele buitenlandse reizen die zij maakte zijn een onuitputtelijke bron voor haar sculpturen in brons. Chefkok Frans ten Oever maakt decoratieve foodkunst op het bord. Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? Frans garneert de mooie hapjes met eetbare bloemen en laat de bezoekers van Kunst & Puur op een nieuwe en ongewone manier naar voedsel kijken…. En proeven mag ook natuurlijk! Aad Vlaar stopt na zijn pensionering al zijn tijd en passie in brons… Zijn bijzondere en persoonlijke mensfiguren zijn vaak gekoppeld aan de Griekse mythologie en het Oude Testament. Daniëlle de Groot-Cabalt is van mening dat “wat je niet kunt eten, smeer je ook niet op de huis”. Zij laat ieders huid verbeteren met de 100% pure producten van Botanical Beauty. Maak kennis met scrubs van Dode Zee zout en oliën met heerlijke geuren van Roos Lavendel en eucalyptus. Voor Trudy Metselaar vormen de natuur en het familieleven de basis van haar creativiteit. Trudy maakt keramiek, met de hand gemaakte beren en bronzen beelden. Haar beeldengroepen van families zijn ontroerend gelijkend en karakteristiek. De levensgrote bronzen beelden van dieren zijn natuurgetrouw en imposant. Sapsommelier  Laura de Boer stopt Puur Natuur in jouw glas. Zij zoekt naar de beste blends van de mooiste vruchten uit West-Friese boomgaarden. Het fruit wordt met zorg geselecteerd, geperst en gebotteld, zodat het rijke palet aan smaken optimaal tot zijn recht komt. Wat je proeft is de natuur, de oogst, de rijping, de seizoenen, het landleven, de bomen en de zon…. Puur dus. Ruth van Weerden heeft haar eigen intuïtie, symboliek en sensualiteit gevat in ingetogen aardkleuren. Zij werkt deze karaktereigenschappen uit in een soortgelijke maar eigen beeldtaal. Marike Brugman is geïnspireerd door het grootmoederschap. Haar werk bestaat uit diverse aanstaande moederfiguren, maar ook huismusjes, als symbool voor kinderen die het nest verlaten en toch aan huis gebonden blijven. Marike heeft een talent voor natuur en is een natuurtalent. Ilona Palásthy weest uit statisch materiaal altijd beweging te creëren, Het lijkt voor haar handen zo eenvoudig om de essentie van het model te (be)grijpen. Op het platte vlak of driedimensionaal, de verschillende technieken vormen haar uitdaging. Frans Frijns besloot ruim veertig jaar geleden dat hij “iets creatiefs voor de vrije tijd en liefst met mijn handen” wilde gaan doen. “Klei, prima”, zei de docent, “de mens is van klei gemaakt!”. Ja, mooi zei ik.  Waar denk je aan?. Slakkenhuisjes, aangespoelde stukken hout, touw, schelpen, vermolmd hout in het bos. “De dingen zijn vaak het mooist als ze bijna verrot zijn”, had ik ergens gelezen. En dat is precies wat Frans steeds opnieuw inspireert. [signoff]]]>

Reageer op dit onderwerp