FC Medemblik zaterdag 2 met 3 punten terug uit De Rijp

MEDEMBLIK – De wedstrijd van zaterdag 2 stond gepland om 14:00. De mannen verzamelden zich en reisden af richting De Rijp om de wekelijkse tenues van FC Medemblik weer te mogen aantrekken. De opstelling werd onderweg gemaakt en er werd besloten om het team om Eddie Sant heen te bouwen.  Een verslag van Tim Stapel Voordat de wedstrijd begon kon Michael Bruinsma zich al niet meer inhouden en schopte John de Wit, niemand weet waarom maar het gebeurde toch echt. Na een minuut stilte vanwege de omgekomen trainer bij de aanslag in Utrecht werd er afgetrapt. Medemblik begon redelijk goed met veel balbezit en liet zich niet verleiden om meteen de lange bal te spelen maar het bal bezit te houden. Dit zorgen voor 2 kansen die door FC Medemblik helaas niet verzilverd werden. Niks aan het handje zou je zeggen.. De Rijp kwam uit het niets en een schot via de binnenkant van de paal zorgde er voor de medemblik met 1-0 achter kwam. Het bleek een wake up call voor de mannen en met name voor Jim Bos, die de bal plotseling voor zijn voeten kreeg in het zestien meter gebied. Zonder na te denken schoot hij de bal hard in de touwen, 1-1. De scheidsrechter floot goed en dit zorgde er voor dat er sportief werd gespeeld. Medemblik bleef druk uit oefenen op de verdediging van De Rijp. 10 minuten voor de rust kopte John de Wit Medemblik op de vertrouwde voorsprong, 1-2. Mark Boekel maakte in de rust plaats voor Michael Kune. De tweede helft bestond voornamelijk uit onverzorgd voetbal van de beide ploegen. Dit zorgde voor veel balverlies en een flink aantal keren buitenspel. John de Wit wist door een slimme technische beweging langs de laatste man van de rijp te glippen en legde de bal in de goal, 1-3. Het was zaak dat medemblik zijn koppie er bij hielt en Rick Kuipers weet dat als geen ander. Een schot van afstand pakte hij goed en zorgde er met deze knappe redding voor dat De Rijp niet tot scoren kwam. Er werden heel wat meters gemaakt. Met name Sven Stapel ging er vol voor en dit resulteerde in acute kramp van beide benen. Mark Boekel aarzelde geen moment en trok zijn trainings jasje uit om het laatste kwartier vol te maken. Dit laatste kwartier bestond voornamelijk uit lange ballen, Medemblik hield stand en nam de punten mee naar huis. De mannen vierde de overwinning door bijna met het hele team een derde helft er aan vast te plakken, goed gedaan mannen! [signoff]]]>

Reageer op dit onderwerp