Gemeenten trekken stekker uit crowdfundingwebsite 'Het Lukt Ons'

MEDEMBLIK – In 2015 is de website www.hetluktons.nl opgericht door de gemeenten in Westfriesland, Schagen en Hollands Kroon. In totaal zijn t/m 2018 55 projecten bij HLO geplaatst waarvan 25 uit de gemeente Medemblik. Omdat er steeds minder crowdfundingprojecten via HLO worden aangemeld en ook steeds meer gemeenten afhaakten maar de kosten gelijk bleven en enkel nog door Medemblik, Koggenland en de SED-gemeenten moet worden betaald is besloten per 1 juli 2019 te stoppen met HLO. Het VrijwilligersPunt blijft helpen bij het vinden van passende fondsen. Ze verwijst bij aanvragen door naar het VSB fonds en/of de Rabobank als het om cofinanciering gaat en naar het Activiteiten- en Kernenbudget (AKB) van de gemeente. Als het gaat om steun in natura wordt doorverwezen naar de Westfriese Uitdaging (WFU). De WFU is sinds de oprichting in 2014 steeds bekender geworden. Maatschappelijke organisaties en bedrijven weten de WFU goed te vinden. Dit is o.a. te zien aan het feit dat het aantal deelnemers aan de jaarlijkse Westfriese Beursvloer toeneemt en de stijgende lijn in het aantal gerealiseerde projecten/matches. Nieuwe initiatieven krijgen nog wel ondersteuning, het VrijwilligerPunt leidt deze door naar andere fondsen of platofrms zoals het AKB en de Westfriese Uitdaging. Lokale initiatieven kunnen nog steeds ondersteuning krijgen via het VrijwilligersPunt voor co-financiering of voor steun in natura. [signoff]]]>

Reageer op dit onderwerp