Rob Hartog Europees Kampioen Supersportklasse - foto Philippe Damiens

Rob Hartog met eigen team van start in WK Supersport 2019!

ABBEKERK – Rob Hartog zal in 2019 een volledig seizoen van start gaan in het WK Supersport! De Europees kampioen van 2018 zal dit gaan doen met zijn eigen Team Hartog – Against Cancer, iets wat vrij uniek is in het wereldkampioenschap. In de afgelopen maanden is er keihard gewerkt om voldoende budget bij elkaar te krijgen en het gehele team is dan ook zeer trots om het nieuws van deze WK-start nu officieel naar buiten te kunnen brengen!

Het seizoen 2018 was een geweldig jaar voor Team Hartog – Against Cancer. De beloning kwam tijdens de laatste race op Magny Cours, toen de Europese titel in de wacht werd gesleept door Rob Hartog. De winterstop is absoluut geen rustige periode voor het team. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om het benodigde budget binnen te halen. Dankzij de steun van de trouwe sponsoren en wat er los komt door de opgezette crowdfunding-actie kan Team Hartog nu bekendmaken dat zij in 2019 een volledig seizoen gaan deelnemen in het WK Supersport kampioenschap. Een groot deel van het benodigde bedrag is reeds verwezenlijkt door toegewezen steun van nieuwe en bestaande sponsoren. Dit geeft Team Hartog dan ook het vertrouwen het laatste gat te kunnen dichten in de komende maanden of gedurende het seizoen.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Rob Hartog” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”6″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Rob Hartog: ‘We zijn als Team Hartog zeer trots dat we deze WK start bekend kunnen maken. Dit is een droom die uitkomt, niet alleen voor mij maar ook zeker voor de rest van de crew. Jarenlang hebben we hier naartoe gewerkt, en als het dan uiteindelijk lukt is super! We hebben in de afgelopen periode hard gewerkt om dit te kunnen realiseren. Heel veel mensen hebben hun steun toegezegd in de crowdfunding-actie. Ook een aantal trouwe sponsoren hebben er spontaan een schepje bovenop gedaan, en hebben we nieuwe partners mogen verwelkomen bij ons team. Hier zijn we hen zeer dankbaar voor! We zijn er nog niet helemaal en blijven daarom ook de komende periode hard werken, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dit uiteindelijk helemaal compleet kunnen maken. Dit alles begint met goede resultaten neerzetten op de motor!’ 

‘We gaan er in ieder geval met de volle honderd procent voor en we kijken er dan ook enorm naar uit om in februari van start te gaan op Phillip Island! Het is een drukke periode, want het seizoen begint zo’n twee maanden eerder dan de afgelopen jaren. De crew, bestaande uit Technomotion, 2wielerervice Groenenberg, Rob Leek, Jan Visser en Gerard Kollis zijn dan ook keihard aan het werk om alles tijdig klaar te maken voor onze eerste test in Jerez op 23 en 24 januari. Daarna moet ons materiaal op 4 februari al op het vliegtuig richting Australië. Ik heb er alle vertrouwen in dat we komend seizoen met een goed pakket aan de start verschijnen en dat we nog een stap kunnen maken ten opzichte van 2018. Vorig jaar werd ik achtste in Assen. Komend jaar wil ik dit verbeteren en graag een top-vijf finish scoren. Daarnaast is ons doel om een top-tien positie in het WK. We gaan er voor!’

De coureur uit Abbekerk zal net als in de afgelopen seizoenen van start gaan met zijn vertrouwde Kawasaki ZX-6R. Er wordt achter de schermen hard gewerkt om het technische pakket verder te verbeteren, mede door de steun van partner Technomotion. Daarnaast zijn alle WK-rijders verplicht om met een nieuw elektronica pakket te gaan rijden, iets waar Team Hartog denkt voordeel uit te kunnen halen. De doelstelling liegt er dan ook niet om. Het World Supersport kampioenschap start al vroeg, want in het weekend van 22 t/m 24 februari staat het eerste raceweekend gepland op Phillip Island in Australië.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp