KNVB laat de bikkels van Opperdoes JO9-1 tussentijds promoveren

OPPERDOES – Na de derby van 13 oktober thuis tegen FC Medemblik. (5-4 winst), kregen we in de loop van de afgelopen week het totaal onverwachte nieuws. VV Opperdoes onder 9-1 is gepromoveerd naar de 3e klasse, in het midden van het seizoen. Nadat er werd geprobeerd om te achterhalen hoe en waarom.. bleef het antwoord vanuit de KNVB, stil.

Een verslag van Bruce Blanchard

Geen tastbare reden te achterhalen waarom we gepromoveerd zijn, maar na 6 overwinningen op rij.. Speculeren heeft hierbij echter geen zin en we wachten op antwoord vanuit de KNVB. Totdat we een antwoord hebben, houden we het erop dat VV Opperdoes onder 9-1, kampioen is geworden in de 4e klasse. 🙂

27 oktober begint ons nieuwe avontuur in de 3e klasse.

  • 27-10, 09.00u: VV Opperdoes – WSW o9-1
  • 03-11, 10.00u: SEW o9-1 – VV Opperdoes
  • 10-11, 09.00u: VV Opperdoes – VVW o9-1
  • 17-11, 10.15u: Zouaven o9-3 – VV Opperdoes
  • 24-11, 09.00u: VV Opperdoes – Always Forward o9-4
  • 01-12, 09.00u: VV Opperdoes – FC Medemblik o9-1 (de derde derby deze seizoenshelft)
  • 08-12, 08.45u: West Frisia o9-2 – VV Opperdoes

Bekerderby FC Medemblik o9-2 – VV Opperdoes
Afgelopen zaterdag mochten we aantreden in de beker tegen FC Medemblik. Nadat we de afgelopen 6 wedstrijden hadden gewonnen en een promotie hadden verdiend, werd het tijd voor het serieuze werk. Vol met goede moed vertrokken we richting Medemblik.Het zelfvertrouwen was groot en de jongens hadden er zin in.

De eerste paar kansen kwamen dan ook van de voeten van het roodgeel. Helaas voor Opperdoes wou de bal niet in het doel. We lieten Medemblik voetballen en dat was geen goed idee. 1-0, 2-0, 3-0 en dan ook nog 4-0.

Hierna gingen we rusten en ondanks dat we 4-0 achter stonden was er nog geloof in een resultaat. Peptalk en aantreden voor de 2e helft, helaas zonder David omdat hij ziek werd, gedurende de wedstrijd. Kleine wijziging in het wisselschema hierdoor, dit kan weleens voorkomen.

Medemblik kwam helaas scherp uit de kleedkamer en toen de 5-0 erin lag, knakte er iets. Ondanks de verwoede pogingen die Opperdoes bracht om een doelpunt te maken… De bal wilde maar niet in het doel van Medemblik. Medemblik liep uit tot 7-0.

Opperdoes ging opportunistischer spelen, meer de lange bal hanteren, omdat het via de grond niet wilde lukken. Daar waar wij normaliter met tiki-taka het spel maken, maakte Medemblik vandaag het spel. Uiteindelijk werden we weer met onze beide voeten op de grond gezet na een 10-0 nederlaag.

De pingels waren uiteraard wel voor de roodgelen met een 5-4 overwinning.

Reageer op dit onderwerp