Menu van de dag – Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Menu van de dag – Oosterse schnitzel met sambal en sesam
 
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Lekker met gebakken paksoi en rijst.
Ingredients
  • 4 varkensschnitzels (ongepaneerde, à 125 g)
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 0,5 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 theel. sambal oelek
  • 4 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. arachideolie
Instructions
  1. Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
  2. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
  3. Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord.
  4. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad.
  5. Druk de sesamzaadjes goed aan.
  6. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
Serving size: 4 Calories: 410 kcal Fat: 21g Carbohydrates: 18g Protein: 37g
Notes
Tip: Lekker met een ananassaus; verwarm 2 blikjes ananasstukjes op sap met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.