Menu van de dag – Zalmfilet met groente, krieltjes en zachte kruidenkaas

Menu van de dag – Zalmfilet met groente, krieltjes en zachte kruidenkaas
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 12 sprietjes bieslook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 5 el verse roomkaas
  • 2 tl fijngeraspte mierikswortel
  • 600 g Easy patato krieltjes
  • 200 g geschrapte mini-worteltjes
  • 400 g gemengde broccoli- en bloemkoolroosjes
  • 2 stukken zalmfilet (ca. 125 g elk)
Instructions
  1. Hak de bieslook en peterselie fijn en meng ¾ daarvan in een (MasterChef) mengschaal (1½ liter) met de verse roomkaas en mierikswortel.
  2. Snijd grotere aardappeltjes doormidden en leg de krieltjes in een (MasterChef) multi steamer.
  3. Zet die op een passende pan die is gevuld met een flinke laag kokend water.
  4. Laat het vuur vrij hoog staan.
  5. Leg de deksel op de multi steamer en stoom de aardappeltjes 10 minuten.
  6. Voeg dan de broccoli- en bloemkoolroosjes en worteltjes toe, schep door elkaar en stoom nog 4-5 minuten.
  7. Maak in het midden van de steamer ruimte voor de zalm door de groente aan de kant te scheppen.
  8. Leg de zalm in de pan.
  9. Dek weer af met de deksel en stoom 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet: iets dikker, dan iets langer).
  10. Verdeel de zalm en de groenten met aardappeltjes over 2 warme borden en schep de zachte kruidenkaas erbij.
  11. Bestrooi met de rest van de kruiden en eventueel wat peper en zout.
Serving size: 4 Calories: 706 kcal Fat: 28g Carbohydrates: 65g Protein: 41g